torsdag 30 juni 2011

Hjärtevärmare


Här på bloggen har det inte hänt så mycket tyvärr. Men det har hänt desto mer IRL så tiden har inte räckt till att skriva någon blogg. Jag har haft mina "utsocknes" barn hemma på besök och då blir huset fullt. Huset i Byn är inte så stort så det blir full rulle på liten yta om man säger så :) Men det är bara skoj! Dom "inhemska" barnen kommer ju med hem så klart och det är så kul när alla får träffas. Det händer ju inte så ofta tyvärr. Igår åkte yngsta sonen tillbaka till huvudstaden och dottern åkte redan i söndags så idag är det väldigt tomt och tyst här i huset. Jag känner mig väldigt trött men även lite ledsen, för man skulle ju vilja ha närmre till alla sina barn. Men man kan tydligen inte få allt här i livet.
Vad det gäller läsningen av böcker har det inte hänt mycket där heller. Vi har lagt oss väldigt sent om kvällarna/nätterna och jag har inte orkat koncentrera mig tillräckligt för att kunna läsa något med behållning. Det har blivit surfa på iPhonen till John Blund har infunnit sig istället. Men nu ska vi ta tag i böckerna igen :) Tänkte sitta ute i solen och läsa idag, men den gick imoln så nää.
Hoppas ni har haft en strålande midsommarhelg med nära och kära :)

måndag 20 juni 2011

Bokhylla

Nu är den äntligen klar! Min bokhylla här på bloggen. Det har tagit mig ganska många timmar att skriva upp och skriva in alla böcker som jag har. Då har jag ändå hoppat över alla undervisningsböcker, faktaböcker, uppslagsböcker, barnböcker och de flesta ungdomsböckerna, jag orkade helt enkelt inte ta med dom också...........blir kanske en komplettering längre fram, vi får se :) Jag tror det är runt 550 böcker som jag har skrivit in, pust! Länken hittar ni längst upp i bloggen, under kaffekoppen ;)

torsdag 16 juni 2011

Boknojja

Idag, första dagen på det nya Låna&Läs året löste jag ett nytt medlemskap...........Så är det bara, kan inte låta bli. Blir tokig på mig själv. När ska jag hinna läsa allt?




Den översta Tamara McKinleys Återkomsten fick man köpa för 29:- när man löste ett medlemskap. Vem kan motstå det?
Den andra Señor Peregrino av Cecilia Samartin är en bok ur "gamla" årets böcker.
Den sista Endera dan av Birgitta Stribe är då den första jag valde av årets nya böcker. Så nu får jag kasta mig över böckerna och läsa så ögonen glöder....Men det är HÄRLIGT!!!!!!!!!!!!!

Recension av Eskil - Riddaren av syrenbersån av Gunilla Linn Persson

Blommor förstår enkla meningar, det var Karl-Astrid övertygad om. Karl-Astrid förresten, vilket namn på en kvinna. Hon kom från Hatt-Olles, stugan i backen, och hade tre äldre bröder: Karl-Gunnar, Karl-Ivar och Karl-Gösta. Helt följdriktigt blev syster Astrid en Karl-Astrid i folkmun. Folkmun hade mycket att säga till om här i Eldtomta, söder om söder om Stockholm. Sorunda, så hette bygden. 

Karl-Astrid är gift med Bernhard, som kommit som en stormvind från havet med en ljungkvist surrad vid masten. Nu väntar de sitt första barn, ett gott stycke upp i fyrtioårsåldern. Det här med barnen har varit deras olycka. Nio missfall genom åren - eller snedresor som kvinnorna kallar det. 

Karl-Astrid var förvissad om att det skulle bli en pojke. Det var helt klart en gosse som for runt därinne i hennes mörka universum. Hon hade förstå stickat till gossen, omgång efter omgång. Hon hade sytt en sjömanskostym. Han skulle heta Birger, efter farfar ute i skärgårdshavet. 

Det blir ingen Birger. Det föds en liten pojke som är mongoloid, som det heter på femtiotalet. Sjukhuset vill tvinga Karl-Astrid och Bernhards att lämna pojken på ett hem, där han ska få det så bra. Men Karl-Astrid vägrar. Hon ger gossen namnet Eskil och tar med honom hem. Spelet kan börja! 
Kopierat från Wahlström & Widstrand


Den här boken "slök" jag med "hull och hår". Så vacker så känslosam. Skriven med en otrolig värme och inlevelse man känner verkligen den här mammans känslor vibrera mellan sidorna. Jag kände tårarna rinna vid flera tillfällen och i slutet av boken grät jag där jag satt på verandan mitt i fågelsången..........Läs denna boken om ni inte redan har gjort det

onsdag 15 juni 2011

Recension av Det fjärde offret av Mari Jungstedt

En stilla sensommarmorgon begås ett väpnat rån mot en värdetransport utanför Sparbanken i den slumriga idyllen Klintehamn på Gotlands västkust. Rånarna flyr på motorcykel och tar sin tillflykt till ett ödetorp på landsbygden. När polisen så småningom letar sig fram till gömstället hittas en av rånarna mördad och dådet beskrivs i medierna som en ren avrättning.
Till en början koncentreras spaningarna mot Gotlands motorcykelklubbar. Men det är något som inte stämmer. Vilka är de två övriga rånarna och har de något att göra med mordet på sin medbrottsling? Gick något fel vid råntillfället eller finns motivet längre bak i tiden? Kommissarie Anders Knutas börjar leta efter samband i det förflutna samtidigt som han försöker hålla tillbaka sina allt starkare känslor för kollegan Karin Jacobsson. Journalisten Johan Berg dras obevekligt in i ett livsfarligt spel där insatserna blir allt högre. Och hela tiden finns risken att gärningsmannen slår till igen - en gärningsman som vet något polisen inte vet.

Kopierat från Bonniers förlag

Det fjärde offret var en bok som var mycket spännande och som jag hade mycket svårt att slita mig från. Jag gillar Mari Jungstedts sätt att skriva, hur hon bygger upp spänningen och hur hon växlar mellan då och nu i korta kapitel. Mot slutet av boken ville jag läsa långsamt så att boken aldrig tog slut samtidigt som jag ville läsa snabbt så att jag fick veta slutet. Jag kan varmt rekommendera denna boken.

måndag 13 juni 2011

Snart dags

För ett nytt läsår på

Bokia.........och varje år tänker jag att jag ska låta bli. För jag har ju massor av böcker här hemma som jag inte har hunnit läsa. Men det blir väl som vanligt, jag går väl och löser ett nytt medlemskap för 399:- för att få tillgång till 60 nya böcker och få behålla en i slutet på läsåret..........hmmmm

onsdag 8 juni 2011

R.I.P GIBSON



Idag fick vi tyvärr låta vår kära storpudel Gibson somna in. Han har några år ätit medicin för sköldkörtelproblem, klokapselproblem och ledproblem. De senaste veckorna har problemen eskalerat och Gibson har mått riktigt dåligt. Så idag tog vi det svåra beslutet tillsammans med veterinären att helt enkelt låta honom få slippa plågas mer. R.I.P älskade Gibson ♥  




Puss matte 

Presenter

Fina morsdagspresenter. Klocka, Jet Set, Ur och Penn från snälla mannen. Väska Ceannis från mina underbara barn.




- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 7 juni 2011

Natalie

Mitt äldsta barnbarn, Natalie i mitten
Igår på självaste Nationaldagen var vi i Tenhult på Natalies konfirmation. Bilden är lånad för naturligtvis så glömde jag ju min kamera hemma :(  Själva konfirmationen ägde rum i Sofiakyrkan i Jönköping. En mycket fin kyrka så där stämningsfull som en kyrka ska vara. Synd bara att det alltid är en massa pelare i kyrkor som gör att man inte ser så mycket.......men det lilla vi såg var fint :) Vi hade en mycket trevlig dag tillsammans och jag var omgiven av alla mina barn och barnbarn. Tack för en toppendag!!!!!

torsdag 2 juni 2011

Bokrecension



Rachel Fielding har på kort tid lyckats försnilla ett glamoröst jobb på en pr-firma, en attraktiv pojkvän och en chic våning i centrala London. Hon är trettionio år och framtiden ter sig tämligen osäker. Men en dag får hon ett oväntat besked. Hon har fått ärva sin mosters hus på landet, hennes bordercollie och ett hundstall fullt med herrelösa hundar.
Med bävan flyttar Rachel dit men upptäcker att hon blir alltmer engagerad i sina fyrfota skyddslingar. Kanske beror det delvis på George, traktens buttre men rysligt attraktive veterinär ...

Ensamstående tvåbarnsmamman Zoe kommer till Rachel för att lämna en liten valp för omplacering. Besöket resulterar i något helt annat än hon tänkt sig. Och Natalie lever i ett lyckligt men barnlöst äktenskap med Johnny. När Natalie förlorar jobbet bestämmer de sig för att tillfälligt ta hand om Bertie, en glupsk och egensinnig basset, vilket visar sig medföra en minst sagt överraskande förändring i deras liv …
Ensamma hjärtan och hemlösa hundar och är en romantisk och varmt humoristisk berättelse om allt det man kan lära av människans bästa vän. 

Baksidetext kopierat från Forum bokförlag

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon är en romantisk lättläst bok, som inte kräver speciellt mycket av läsaren. Jag brukar inte läsa denna typen av böcker men eftersom den handlade om hundar så blev jag nyfiken. Jag ångrar absolut inte att jag köpte och läste boken den var faktiskt bättre än jag trodde. Härlig sommarläsning :)